Masszázs

Csontkovács - www.csontrako.com

Csontkovács - www.csontrako.com

Gyógymasszázs

A wellness-hullámnak hála, a testkezelések és masszázsok nagy népszerűségnek örvendenek. Aki a lényeges technikákat elsajátítja és ügyesen kombinálja, vendégeit mindig újra és újra, egyedi masszázsélményben részesítheti.

Semmi sem lazít jobban, nyitja meg könnyebben a lelket és harmonizál a vegetatív idegrendszeren át, s egyúttal energetizál, mint egy jó masszázs. Ezek után nem csoda, hogy az (egzotikus) testmasszázsok palettája napról napra bővül. Ezzel együtt persze növekszik az a bizonytalanság, hogy melyik masszázstanfolyamra fizessünk be.

Ahhoz, hogy a masszázskínálatot pontosan meg tudjuk ítélni, egy alapképzés szükséges, melyben a következőket sajátíthatjuk el: anatómia, fiziológia, neurológia. Ide tartoznak a legfontosabb technikák is, amelyeket például a klasszikus izommasszázsnál, a nyirokmasszázsnál és akupresszúrás masszázsnál, valamint shiatsu-nál tanítanak.

A megfelelő kiválasztása

  • az izomzat lazításához és oldásához a klasszikus masszázst, esetleg a sport- vagy svédmasszázst,
  • a nyirok- és vérkeringés élénkítéséhez és szabályozásához, vagy például az anti-cellulit kezelés támogatásához a nyirokmasszázst,
  • energetikai kiegyenlítődéshez és a gátak feloldásához Shiatsu vagy akupresszúrás masszázst alkalmazzunk.

Annak, hogy melyik masszázstechnika mellett döntünk, igazodnia kell a vendég óhajához, a kezelési tervhez, valamint a javallatokhoz. Azonban fontos, hogy az ismert alaptechnikák is szerepeljenek kínálatunkban. Pusztán egzotikus praktikákra hagyatkozni, mert ezek éppen divatosak, hosszú távon nem ajánlatos. A vendégeknek szüksége van elismerésre, ahhoz hogy jól és biztonságban érezzék magukat. Ezért azt ajánlom, így nézzen ki az alap kínálata:

Klasszikus masszázs

Klasszikus masszázsnál a vendég először hanyatt fekszik. Ekkor takarja be melegen a testét. Csak az a testrész legyen kitakarva, amit éppen kezelünk.

A klasszikus masszázsban öt fogástechnika van:
■ Effleurage = Simítás (franciául effleurer = simítani, finoman érinteni) – ez azt jelenti, hogy mindig levezetően kell dolgozni, azaz a törzsön nyomást csak a tarkótól a farkcsont irányába végezzen, s a végtagoknál pedig a test irányába.
■ Petrissage = Gyúrás, Gyömöszölés (franciául pétrir = gyúrni) – nagy izomrostoknál teljes kézfejjel vagy hüvelykpárnákkal dolgozzon, kisebb izmoknál pedig csak ujjakkal gyúrjon.
■ Friktion = Dörzsölés, körözés (franciául friction = dörzsölni) – ennél az ujjvégekkel vagy hüvelypárnákkal kis, körkörös mozdulatokkal dolgozzon az izomrostokon azért, hogy a mély görcsöket is fel tudja oldani; gyakran a csontszélek ellenében is, például lapocka körül, vagy a gerinc mentén (itt a nyomást újra vezesse el a gerincoszloptól, hogy az ott kiáramló idegeket tehermentesíthesse).
■ Tapotement = Ütögetés (franciául tapoter = paskolás, ütögetés) – a finom ütögetést kézéllel végezze, lapos vagy üreges tenyérrel, ujjhegyekkel vagy öklökkel. Figyelni kell, hogy ne az inas részeket, csak az izomrostokat masszírozza.
■ Vibration = Rezgés, Vibrálás (franciául vibrer = rezegni, vibrálni, villódzik) – a mélyebben fekvő izomgörcsöket is lazítja, amelyek közvetlen nem érhetőek el; helyezze rá a törzsre az ujjhegyeit vagy a lapos tenyereit, majd rezegtesse, a végtagoknál a kéz vagy bokaízületeket fogja meg két kézzel, támassza meg és vibráljon húzás/nyújtás közben. A vibrálás alaptechnika az úgynevezett ritmikus masszázsnál is.
Klasszikus masszázsnál a testet egy bizonyos sorrendben masszírozza végig, ahol a fogótechnikákat a vendég adottságainak megfelelően kell használni.

Nyirokmasszázs

Ennek a masszázsnak a lényege, a nyirokrendszer felpezsdítése, ami egyúttal nyugtató, jótékony, emellett anti-cellulit hatású.
Minden egyes nyirokmasszázs simítással kezdődik. Azután nagyon finom, lágy nyomással (nehéz eltalálni a megfelelő nyomóerőt, azonban ennek különösen nagy jelentősége van) és körkörös tolótechnikával tolja a szövetfolyadékot a nyirokrendszerbe.
Négy különböző fogás szisztematikus alkalmazásával dolgozzon: álló körök, pumpáló-fogás, merítő-fogás és forgatófogás. A fogások variálva alkalmazhatóak és szituáció szerint öt-hét alkalommal ismételhetőek.
Különösen figyeljen bizonyos kulcspontokra, amelyeket elsődlegesen kezelni kell, azért, hogy ne okozzon nyirokdugulást.
■ Fejnél: ezek mindenekelőtt a profundus (fekvése: a fül közelében, állkapcsoszöglet) és a terminus (fekvése: kulcscsont közepe átmenet a véna rendszerhez), jóllehet kétoldalú.
■ Testnél: mindenekelőtt a terminus mellett a hónaljak, a nagy hasizom, a comb-, a könyök- és a térdhajlatok.
A kellemes közérzetet keltő lazítás mellett a kézi nyirokmasszázs általános vegetatív harmonizációhoz vezet, valamint a nyirokfolyadék szabályozásán keresztül javítja az anyagcsere folyamatokat.

Tradicionális Thaimasszázs

A thaimasszázs az ősi távol-keleti gyógymódok egyike, amely a csontkovácsok bibliájának tekinthető. A lazító, frissítő, nyújtó gyakorlatokon túl számos betegség megelőzésére és gyógyítására alkalmas. A fizikai test, az izmok gyúrása helyett, az ember energiatestével foglalkozik. A meridiánok és izületek energetikai blokkjainak oldására, izületek ki- és helyremozgatására alkalmas. A thaimasszázs a masszőrtől végig komoly meditatív ráhangolódást és koncentrációt igényel. Gyógymasszőri ismeretek és orvosi felügyelet nélkül csak egészséges emberen végezhető.

Nyirok-, cellulit- és fogyasztómasszázs

Speciális lágy masszázs a nyirokrendszeren keresztül az intersticiális folyadék levezetésével méregtelenít, javítja az izületek, izmok, belső szervek vérellátását. Megszünteti a szövetekben a fehérjepangást, a mobilizálható ödémákat, cellulitist és csökkenti a fibrózis kialakulását. Alkalmazható orvosi javallatra műtét utáni traumáknál, reumás és egyéb izületi betegségeknél, stb. A nyirokkeringés anatómiai ismeretére épülő speciális masszázs amilyen lágy, olyan hatékony és meditatív állapotban a hatékonysága többszörösére nő.
A zsírdepóban lerakódott zsírsejtek és méreganyagok felszabadulnak, bekerülnek a nyirokkeringésbe, megfelelő masszázstechnikával, a vérbőség fokozásával a vesén és vastagbélen keresztül távoznak.

Akupresszúrás masszázs

Shiatsu (japán eredetű szó, jelentése: ujjnyomás), illetve az akupresszúrás masszázs azért fontos alapja masszázstudásának, mert egyúttal egy ősi keleti gyógymód része. Vannak egységes elemei, amik az egész szervezetet érintik, emellett a szellemre és a lélekre is hatással vannak. Alapfeltétele ennek a test-meridiánok (energiapályák) és a izgatandó, csillapítandó, harmonizálandó pontok pontos ismerete.
Ujjbeggyel, ujjcsonttal, hüvelykpárnákkal, sőt könyökkel is dolgozhat. Javallat alapján az egyes pontokat körülbelül három másodpercig nyomja. Shiatsu-nál ehhez jön még a nyújtás is. A kezelések hatása gyakran megdöbbentő.
Tipp: Arcon alkalmazva a Shiatsu és az akupresszúrás masszázs kiváló ránccsökkentő.

Kínai masszázs

A kínai masszázsról a legrégebbi leírás “a Sárga Császár belgyógyászati könyvé”-ben található. Az egyik legősibb masszázsfajta, egyre jobban elterjed a világon, mivel hatékonysága egyedülálló. A masszázs alapfoka az AN MO családtagoknak, barátoknak javasolható. A TUJ NA azaz orvosi masszázs, a kórházakban a legnépszerűbb, pedig sokkal költségesebb az akupunktúránál, de a kínai emberek többre értékelik. A tanfolyam a Pekingi Központi Masszázskórház oktató anyagára (videó és könyv) épül, ahol 70 orvos gyógyít és nemzedékről nemzedékre évszázadok óta adja át a tradicionális tudást. A kínai masszázs speciális masszázsfogásokat, akupresszúrát és csontkovácsolást alkalmaz. Fő célja a harmónia helyreállítása a szervezetben és az emberben.

Időpont egyeztetésért kérjük tárcsázza: +36-30-9529761

Részletes informaciót szolgáltatásainkról a következő pontban találnak:

Csontkovácsolás

Csontkovácsolás
Energiakezeléssel, masszázstechnikával fellazított izomzat következtében a kezelés teljes mértékben fájdalommentes.

Gyógymasszázs

Gyógymasszázs
Tibetben tanult gyógyászatot masszázs által alkalmazom mely segít izületi blokkok feloldásában, és közérzeted helyreállításában.

Denevérpad kezelés

Denevérpad kezelés
A hatását a gerinc kíméletes széthúzása révén fejti ki. A nyújtáshoz a gravitáció erejét használjuk…

Gyógytea készítése

Gyógytea készítése
Több száz éves receptúra alapján készített gyógyító teakeverékek. Nincsenek mellékhatásai!

Calendar

July 2019
M T W T F S S
« Feb    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Utolsó hozzászólások

Információ

Név: Bodó-bán János
Telefon: +36-30-9529761
E-mail: bodoban@gmail.com
Weboldal: www.csontrako.com

Időpont egyeztetés: +36-30-9529761

Helyszín:Tokaji Egészségház
3910 Tokaj
Bodrogkeresztúri út 46.


Helyszín: Magita Szálló, Erdőbénye
3932 Erdőbénye
Mátyás király utca 49.
Minden jog fenntartva! www.csontrako.com @ 2013